Gebruiksvoorwaarden NN connect

24 juni 2024 - V02.2024

1    Algemene bepalingen

De mobiele applicatie NN Connect (hierna ‘NN Connect’) wordt je aangeboden door NN Insurance Belgium NV (hierna genoemd ‘NN’ of ‘wij’, ‘onze’ of een andere soortgelijke uitdrukking). 

De gebruiksvoorwaarden van NN Connect (hierna 'Gebruiksvoorwaarden' genoemd) bepalen voor gebruikers (hierna ook aangeduid met 'je', 'jouw' of een andere soortgelijke uitdrukking) onder welke voorwaarden zij toegang hebben tot en gebruik kunnen maken van NN Connect. 

Nog niet alle verzekeringscontracten van NN zijn beschikbaar in NN Connect. Een actuele lijst van de beschikbare verzekeringscontracten is opgenomen in de beschrijving van de NN Connect applicatie in de Google Play (android) of de Apple App Store (iOS). Het is aangewezen om deze beschrijving te raadplegen voorafgaand het downloaden van de applicatie.

Deze Gebruiksvoorwaarden moeten worden gelezen in combinatie met de Privacyverklaring (gedetailleerde verduidelijking over welke gegevens NN verzamelt en voor welke doeleinden wij deze gegevens verwerken), volledige versie is beschikbaar via volgende hyperlink De volledige privacyverklaring | NN Belgium – Verzekeringen. 

NN Connect maakt gebruik van tracking technologieën waarmee wij gegevens op jouw apparatuur opslaan of uitlezen, zoals Javascript, tags, beacons, pixels of bijvoorbeeld HTML5 LocalStorage. Voor meer informatie, gelieve onze Privacyverklaring te raadplegen.

De Gebruiksvoorwaarden en de Privacyverklaring worden gezamenlijk aangeduid als de 'Algemene Voorwaarden'. Wij vragen je om de Algemene Voorwaarden zorgvuldig te lezen en ervoor te zorgen dat je ze begrijpt vóór je NN Connect gebruikt. Als je de Algemene Voorwaarden niet begrijpt of als je het er niet mee eens bent, maak dan geen gebruik van NN Connect en neem contact op met NN (zie artikel 9 van de Gebruiksvoorwaarden). Door gebruik te maken van NN Connect bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden hebt gelezen, begrepen en aanvaard.

NN Connect is louter bedoeld als bron van algemene informatie. Niets in deze applicatie mag worden geïnterpreteerd als een aanbod om individuele verzekeringsproducten te kopen of om investeringsadvies te geven in de zin van de wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen. Aan de publicatie(s) van gegevens in NN Connect kunnen m.a.w. geen rechten worden ontleend. Voor vragen over de applicatie kan je steeds terecht bij NN (zie artikel 9 van de Gebruiksvoorwaarden). Voor vragen rond verzekeringsproducten en/of investeringsadvies kan je terecht bij je makelaar (tussenpersoon) die de verzekeringsproducten van NN distribueert.

2    Definities

App Store is de officiële applicatie en website van Apple waarmee (mobiele) applicaties kunnen worden gedownload en geïnstalleerd op mobiele apparaten die draaien op iOS. De App Store is eigendom van Apple en wordt beheerd door Apple. Om applicaties te downloaden en/of installeren is een Apple-account noodzakelijk.

Bug is een fout in een computerprogramma, website of applicatie. Door een bug werkt de software niet zoals verwacht en kan het zijn dat je een foutmelding krijgt.

Google Play is de officiële applicatie en website van Google waarmee (mobiele) applicaties kunnen worden gedownload en geïnstalleerd op mobiele apparaten die draaien op Android. Google Play is eigendom van Google en wordt beheerd door Google. Om applicaties te downloaden en/of installeren is een Google-account noodzakelijk.

Itsme ® is een mobiele applicatie van Belgian Mobile ID waarmee je jouw identiteit kunt aantonen en transacties kan bevestigen. Met Itsme ® kan je veilig inloggen bij al je accounts van overheidsinstellingen tot banken. 

NN is een Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 2550 voor de de Takken 1a, 2, 21, 22, 23, 25, 26. NN heeft haar maatschappelijke zetel gevestigd in de Fonsnylaan 38, B-1060 Brussel, België, RPR Brussel, BTW BE 0890.270.057. Als levensverzekeraar zijn wij gespecialiseerd in het aanbieden van productoplossingen op vlak van bescherming (overlijden, invaliditeit) en spaar- en beleggingsverzekeringen (tak23).

NN Connect is de mobiele applicatie van NN waar je o.a. een overzicht en de evolutie van jouw NN verzekeringscontracten kan raadplegen.

Privacyverklaring (ook wel een privacystatement genoemd) is een document waarin wij gebruikers o.a. informeren over welke persoonsgegevens wij van hen verwerken, met welk doel en hoelang wij deze gegevens bewaren.

3    Gebruik van NN Connect

3.1.       Toegang

Om NN Connect te kunnen gebruiken moet je de applicatie downloaden via Google Play (Android) of de Apple App Store (iOS). Enkel klanten van NN, die een verzekeringscontract hebben van NN dat reeds wordt weergegeven in NN Connect, kunnen gebruik maken van de applicatie (zie artikel 1 van de Gebruiksvoorwaarden).  

Voor in te loggen in NN Connect en om jouw persoonlijke gegevens te bekijken, zal je steeds moeten inloggen via Itsme ®. Itsme ® is een gratis applicatie waarmee je met één code kan inloggen. Voor meer informatie over Itsme ®, verwijzen wij je door naar de website van Itsme ®: https://www.itsme-id.com/nl-BE.

Houd je inloggegevens altijd geheim en deel deze nooit met anderen.

Wij behouden ons het recht voor om jouw toegang tot NN Connect op ieder moment te blokkeren. Dit kan bijvoorbeeld: 

-    Bij misbruik, onzorgvuldig gebruik of onbevoegd gebruik van NN Connect; 

-    In het geval wij besluiten te stoppen met het gebruik van NN Connect; of 

-    Wanneer wij beslissen om NN Connect door een andere applicatie te vervangen.

3.2.    Beschikbaarheid

Het is belangrijk dat je altijd de nieuwste versie van NN Connect gebruikt en de applicatie dus update wanneer nodig. Mocht je dit niet doen is het mogelijk dat NN Connect niet of niet goed werkt.

Wij spannen ons in om ervoor te zorgen dat jij altijd toegang hebt tot NN Connect en dat de applicatie goed werkt. Ondanks onze voortdurende inspanningen, kunnen wij je niet garanderen dat NN Connect altijd foutloos en virusvrij functioneert. Wij spannen ons ook in om de gegevens die wij in NN Connect tonen, steeds zorgvuldig samen te stellen, maar NN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en gevolgen daarvan.

De weergegeven waarden van je verzekeringscontract(en) worden eenmaal per dag geactualiseerd. 

3.3.    Kosten

De toegang tot en het gebruik van NN Connect is voor jou gratis. 

Je draagt wel zelf de kosten voor de aankoop, installatie en werking van jouw apparaat en toegang/gebruik tot het internet.

3.4.    Beveiliging

Wij doen er alles aan om NN Connect maximaal te beveiligen maar het internet is geen 100% veilig communicatiemiddel en we kunnen niet garanderen dat NN Connect 100% veilig is of vrij is van Bugs of virussen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de configuratie van je computertechnologie en de programma's die je gebruikt om toegang te krijgen tot NN Connect. Wij vragen je om jouw eigen antivirussoftware te gebruiken.

Download NN Connect alleen uit de officieel Apple App Store (iOS) en Google Plays (Android). NN Connect ondersteunt geen rooted of jailbroken apparaten. Gebruik van NN Connect op een rooted of jailbroken apparaat is op eigen risico en biedt geen garantie op het correct functioneren van NN Connect.

Zorg ervoor dat jouw apparatuur en verbindingen voldoende zijn beveiligd tegen onbevoegd gebruik door anderen, mallware, trojan horses en virussen. Hiermee voorkom je misbruik, storingen of andere problemen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van NN Connect. Wij gaan ervan uit dat je al onze aanwijzingen en voorschriften in verband met het gebruik van de diensten of de applicatie opvolgt en respecteert, waaronder de veiligheidsmaatregelen in dit artikel.

Gebruik NN Connect niet ongeoorloofd (bijvoorbeeld met de gegevens van een andere gebruiker) of onzorgvuldig.

In geval diefstal of ongeoorloofde toegang tot het mobiele apparaat waarop je NN Connect hebt geïnstalleerd (bv door hacking) dien je zo spoedig als mogelijk zelf je itsme ® account te blokkeren.

Als je constateert dat iemand anders misbruikt heeft gemaakt van de diensten, stel ons dan hiervan onmiddellijk op de hoogte (zie artikel 9 van de Gebruiksvoorwaarden).

4    Intellectuele eigendomsrechten

De inhoud, licentie en overige softwareprogramma’s of andere elementen van NN Connect worden beschermd door auteurs- en merkrechten. Deze rechten zijn eigendom van NN. 

De gebruiker mag geen merken, logo's, softwareprogramma's, documentatie, publicaties, gegevens of andere elementen van NN Connect waarop intellectuele eigendomsrechten rusten, op welke wijze ook, direct of indirect, gratis of tegen vergoeding, geheel of gedeeltelijk ter beschikking stellen van derden en ze verspreiden, reproduceren, kopiëren, vertalen, bewerken of op een andere manier veranderen, tenzij dat gebeurt met de voorafgaande schriftelijke toestemming van NN.

Elk ongeoorloofd gebruik van om het even welk deel van NN Connect zonder onze toestemming kan een inbreuk vormen op voormelde rechten en kan ertoe leiden dat je schadevergoeding verschuldigd bent.

5    Verwerking van je persoonsgegevens

Bij de verwerking van jouw persoonsgegevens houden wij ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), en is onze Privacyverklaring van toepassing. 

Meer Informatie over doeleinden en verwerkingen van jouw persoonsgegevens gerelateerd aan het gebruik van NN Connect vind je in de Privacyverklaring, beschikbaar via volgende hyperlink De volledige privacyverklaring | NN Belgium – Verzekeringen.

6    Aansprakelijkheid

Voor zover toegestaan door de geldende wetgeving, wijzen wij elke aansprakelijkheid af, expliciet of impliciet, die van toepassing kan zijn op NN Connect en de inhoud ervan.

 Wij zijn niet aansprakelijk tegenover enige gebruiker voor enig verlies of schade, op contractuele of buitencontractuele basis (of op grond van enig ander rechtsbeginsel), voortvloeiend uit of in het kader van: 

(a) Het installeren en/of gebruik van NN Connect; 

(b) Het gebruik of de betrouwbaarheid van de inhoud in NN Connect;

(c) Schade veroorzaakt door een virus en/of andere schadelijke technische storingen.

NN Connect kan notificaties en/of hyperlinks bevatten naar internetpagina's. Wij zijn niet aansprakelijk voor het gebruik, de inhoud of de werking van externe internetpagina’s die niet van NN zijn. Hiernaast zijn wij ook niet verantwoordelijk voor het verwerken van jouw persoonsgegevens op deze internetpagina's.

NN kan altijd stoppen met het aanbieden van NN Connect, of de inhoud daarvan aanpassen. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade en/of kosten van jou of van anderen, als gevolg van het gebruik of het niet kunnen gebruiken van NN Connect.

7    Toepasselijk recht en bevoegde rechtbanken

7.1    Toepasselijk recht

Op NN Connect en deze Algemene Voorwaarden is enkel Belgisch recht van toepassing. 

7.2    Bevoegde rechtbanken

Elk geschil in verband met NN Connect of de Algemene Voorwaarden valt onder de exclusieve bevoegdheid van de Belgische rechtbanken, m.n. de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Brussel.

8    Informatie

Alle wettelijke documenten aangaande de verzekeringsproducten  zijn beschikbaar op de website www.nn.be, onder de rubrieken ‘onze producten’: https://www.nn.be/nl/onze-producten.

9    Contact en klachten

Als je vragen hebt over NN Connect raden wij je altijd aan om eerst de FAQ te raadplegen in de NN Connect applicatie. 

Indien je geen antwoord vindt op je vragen in de FAQ, of als je een klacht hebt over NN Connect/deze Gebruiksvoorwaarden, kan je steeds telefonisch of via e-mail contact opnemen met onze klantendienst (client@nn.be of via het telefoonnummer 02/650.78.00).

Als je een klacht hebt over een verzekeringsproduct, dan moet je de procedure volgen die beschreven staat in de algemene voorwaarden van het desbetreffende verzekeringsproduct.

10    Wijziging voorwaarden

NN behoudt zich het recht voor om de Algemene Voorwaarden te allen tijde te wijzigen. Als wij dat doen, dan informeren wij jou altijd vooraf via een algemene kennisgeving in de NN Connect applicatie. 

Er zal steeds aan de gebruiker worden gevraagd om de gewijzigde Algemene Voorwaarden te aanvaarden vooraleer hij/zij de applicatie verder kan gebruiken.

11    Taal

De Gebruiksvoorwaarden zijn in het Nederlands en Frans beschikbaar. De verschillende versies zijn te raadplegen in de NN Connect applicatie.

gebruiksvoorwaarden_nn_connect_v02.2024_nl.pdf (227.89 KB)